Weinig vertrouwen in toezichthouders financiële sector

Financiële toezichthouders, zoals AFM en DNB, scoren bij het publiek met een 4,8 op een schaal van 1 tot en met 10 een ruime onvoldoende.

Financiële toezichthouders staan daarmee op gelijke hoogte met de tussenpersonen in de verzekeringsbranche. De financiële sector als totaal scoort met 5,3 nog steeds een onvoldoende.

Dat blijkt uit onderzoek van Porter Novelli via het publiekspanel van Independer.nl onder 500 consumenten van 18 jaar en ouder.

Het meeste vertrouwen heeft men in consumentenmedia als Radar en Kassa. Met 7,8 scoren consumentenmedia zeer hoog. Ze lijken daarmee de rol van belangenbehartiger te hebben overgenomen van de ‘traditionele’ partijen als de Consumentenbond.

Herstel banken
Sinds het begin van de financiële crisis scoren de financiële instellingen onvoldoende op vertrouwen. De banken echter hebben zich van de financiële instellingen nog het beste hersteld van de vertrouwenscrisis. Zij scoren weliswaar met 5,6 nog steeds een onvoldoende, maar genieten daarmee wel het meeste vertrouwen in de financiële sector. De pensioenfondsen scoren met 5,4 een tweede positie, gevolgd door de verzekeraars met 5,0. Toezichthouders en tussenpersonen scoren dus het laagst met 4,8.

Zie ook:
Consumentenvertrouwen in financiële sector is laag maar sentiment verschilt per bank
en:
10 technologische trends in de financiele sector

Gerelateerde artikelen