Weer valt een topman uit in Sanderink-soap

Klanten mokken over nukken die Oranjewoud  in hun greep houden.

Topman Erik Hermsen van infra-bedrijf Strukton is op non-actief gesteld door eigenaar Gerard Sanderink. Dat schrijft Het Financieele Dagblad na bevestiging van een van de commissarissen van het bedrijf. Een woordvoerder van het bedrijf ontkent die lezing, maar stelt dat Hermsen al enkele dagen ziek is. Hij zou zich ziek hebben gemeld na het gesprek met Sanderink.

Gerard Sanderink is eigenaar van een consortium van bedrijven, waaronder IT-bedrijf Centric, bouwbedrijf Strukton en ingenieursbedrijf Antea. Tal van topmensen zijn daar vertrokken nadat ze in ongenade vielen bij Sanderink. Hem wordt verweten dat persoonlijke drijfveren daarbij prevaleren boven zakelijke afwegingen.

Strukton was al langere tijd verlieslatend en daarom zou Sanderink al een tijdje af willen van Hermssen. Dat gebeurde echter niet. Hermsen kreeg eerder dit jaar juist meer bevoegdheden toen Sanderink stopte als actief bestuurder bij het bouwbedrijf.

Dat gebeurde volgens de geraadpleegde commissaris onder druk van klanten die genoeg hadden van het excentrieke gedrag van Sanderink, die een publieke vete uitvocht met zijn ex-vriendin en een aantal uitspraken van rechtbanken daarover aan zijn laars lapte. De miljardair bleef wel topman van Oranjewoud, het moederbedrijf van Strukton.

Sanderink kreeg enkele jaren geleden een relatie met zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek. Sindsdien vecht hij niet alleen een ruzie uit met zijn ex, maar kreeg hij het ook al aan de stok met de top van zijn softwarebedrijf Centric. Daar besloot een aantal hoge bestuurders het bedrijf te verlaten na conflicten met Sanderink. Ook de topman van ingenieursbedrijf Antea Group vertrok.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen