Website voor ins en outs van digitaal ondertekenen

Coronatijdperk leidde tot enorme vraag naar digitale identiteitsverificatie.

IT-Adviesbureau DOCCO heeft de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de ontwikkelingen rond digitaal ondertekenen ondergebracht op Ondertekenwijzer.nl. De website biedt uitleg, achtergrondinformatie en een overzicht van meer dan 20 ondertekendiensten die in Nederland actief zijn.

De themapagina is tot stand gekomen met medewerking van meer dan twintig softwareleveranciers. De Ondertekenwijzer wil bedrijven wegwijs in een groeiende markt, met voortdurende technologische ontwikkelingen en ingewikkelde juridische begrippen. Het wil bedrijven die starten of net op weg zijn met digitaal ondertekenen een handvat bieden.

De landingspagina waarin alle informatie samenkomt vloeit voort uit de gids ‘Digitaal ondertekenen in de praktijk’ die vorig jaar verscheen. Deze gids kwam voort uit de accountancysector, waarin adviesbureau DOCCO zijn herkomst heeft. De accountancysector heeft jarenlange ervaring met de gekwalificeerde elektronische handtekening, die verplicht is bij het ondertekenen van de accountantsverklaring.

Het thema digitaal ondertekenen is actueel geworden in de coronatijd, waarin werken op afstand de norm werd en er geen grote vraag was naar digitale identiteitsverificatie.

De Ondertekenwijzer bevat samenvattingen o met de belangrijkste kenmerken per aanbieder. Daarnaast is de vernieuwde gids ‘digitaal ondertekenen in de praktijk’ er te downloaden. Hierin worden de verschillende oplossingen naast elkaar gezet en vergeleken op ongeveer honderd onderdelen. Zo worden functionele, technische en juridische aspecten belicht.

Op de Ondertekenwijzer zijn bekende namen terug te vinden als Adobe Sign, DocuSign en Ondertekenen.nl. Ook nieuwe spelers als PKIsigning, SignHere en Visma Addo hebben er een plek.

Gerelateerde artikelen