Wat zijn dimensies?

In sommige situaties is het boeken op alleen een grootboekrekening niet voldoende. Indien alle kosten van opleidingen op één grootboekrekening ''opleidingen'' wordt geboekt, dan missen we het inzicht naar bijvoorbeeld de persoon waarvoor de opleiding was en de afdeling waarvoor de kosten zijn.

Dit kunnen we oplossen in dimensies. Sommige pakketten kennen standaard al twee dimensies: kostenplaatsen en kostendragers (soms dossiers genaamd). Andere pakketten kennen 5, 9 of een onbeperkt aantal dimensies. Afhankelijk van de informatiebehoefte van een organisatie en de overige functionele mogelijkheden van het pakket, zal voor meer of minder dimensies gekozen moeten worden.

Over het algemeen is het zo dat pakketten met veel dimensies ook een hoger prijskaartje kennen. De stelling van ”doe er maar zoveel mogelijk, dan hebben we altijd ruimte” kan dus wel eens een dure zijn.

__________________________________________________________________________

Vergroot uw kennis met opleidingen van topniveau

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau. Volg een van de opleidingen van Alex van Groningen. Opleidingen voor accountants en financials die hun kennis en vaardigheden willen en moeten vergroten. Bekijk het gehele cursusoverzicht.
__________________________________________________________________________