Wat gaat Blokker doen in Belgie?

Belgische vakbonden vrezen winkelsluitingen bij Blokker Belgie.

Vandaag is er op het Belgische hoofdkantoor van winkelketen Blokker in Lier een bijzondere ondernemingsraad gepland. Belgische vakbonden vrezen dat daar winkelsluitingen en ontslagen bekend gemaakt gaan worden. Zo kregen de vakbonden eerder al te horen dat slechts acht van de 123 winkels daar winstgevend zijn.

Blokker-topman Michiel Witteveen voorspelde in december nog dat Blokker als geheel eind 2021 weer een winstgevend bedrijf moet zijn. Hij zei in een interview in De Telegraaf dat er in Nederland geen winkels zullen verdwijnen. België was volgens hem wel een probleem. Daarom zouden de zaken daar begin dit jaar worden geëvalueerd.

Topman van een ander zorgenkind, Hema's Marcel Boekhoorn, vaart liever een andere koers als er problemen zijn. Hij wil geld verdienen door strategie en “niet door dom te saneren.” Hij vindt groeien beter dan snoeien, ” omdat mensen gemotiveerder zijn om goed te presteren in een onderneming die groeit en daarmee zijn de winstkansen groter. En de sfeer is ook heel wat prettiger, energieker en ondernemender, dan wanneer er wordt gesneden en mensen worden ontslagen.” Of Witteveen er ook zo over denkt, dat horen we later.

Lees ook: 5 ondernemerslessen van Marcel Boekhoorn.

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen