Wall Street en The City blijven financiële wereldharten

New York en Londen concurreren Chinese steden er met gemakt uit.

New York blijft veruit het belangrijkste financiële centrum ter wereld. Londen staat nog steeds ruim op de tweede plaats, ondanks de brexit. Dat blijkt uit onderzoek van Z/Yen Group en het China Development Institute. 

Onderzoekers van deze instituten merken op dat de posities van de twee westerse metropolen aan de achteruitgang van een aantal Chinese financiële centra, die getroffen zijn door het economisch beleid van de Chinese overheid de afgelopen maanden.

Hongkong bezet de derde positie, gevolgd door Singapore. Beide Aziatische metropolen zagen hun score echter met 25 punten terugvallen. De rest van de top tien bestaat uit San Francisco, Shanghai, Los Angeles, Peking, Tokio en Parijs.

Ondanks de brexit heeft Londen slechts drie punten ingeleverd ten opzichte van de vorige meting, die in maart was.

Volgens Michael Mainelli, topman van de Z/Yen Group, duidt het vertrouwen in New York en Londen als financiële centra erop dat de Noord-Amerikaanse en West-Europese economieën nog altijd dominant zijn na de coronacrisis.

ok wanneer specifiek naar de fintech-centra wordt gekeken, blijft New York eveneens wereldwijd lijstaanvoerder. Shanghai blijft op de tweede plek. Londen is voor fintechs gestegen van de vijfde naar de derde plek. Die positie heeft volgens de onderzoekers te maken hebben met het fintech-vriendelijk beleid in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen