Volgende bedrijfsuitje? Zwolle

Rondje voor de zaak kan zomaar 1 euro per persoon schelen.

Een rondje geven op een terras in Amsterdam is in een jaar tijd bijna 8 procent duurder geworden. Een drankje op een terras in Zwolle is net al vorig jaar het goedkoopst. Een rondje van 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé kost op een terras in Amsterdam gemiddeld 27,05 euro. Dat is gemiddeld 3,40 euro per drankje. Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland: een rondje kost daar gemiddeld 21,88 euro, bijna 1 euro per persoon minder.

Landelijk steeg de prijs voor een rondje gemiddeld met 3,1 procent naar 23,35 euro, mede als gevolg van de verhoging van het btw-tarief, een en ander volgens het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners, die stellen dat dit minder is dan de prijsstijging in supermarkten van 3,8 procent.

Amsterdam voor het vijfde jaar op rij de duurste terrasstad. De prijzen liggen er 16 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Den Haag staat op plek twee, gevolgd door Haarlem en Den Bosch. Blijkbaar heeft Zoetermeer ook een mooie binnenstad, want die staat nu op plek vijf.

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen