Volgend jaar 40.000 nieuwe auto’s minder op de weg

Stagnatie in het wagenpark frustreert de vergroening van de mobiliteit.

Brancheverenigingen BOVAG en RAI verwachten dat volgend jaar in totaal 360.000 nieuwe personenauto’s zullen worden geregistreerd. Dat is vrijwel gelijk aan dit jaar.

  • Gedoe met onderdelen is voorbij in de auto-industrie
  • aantal nieuwe auto’s 15.000 lager t.o.v 2022
  • vooral vraag naar elektrische auto’s blijft achter

Dit jaar zal het totale aantal nieuwe personenauto’s naar verwachting eindigen op 357.000. Een groot deel van de registraties in 2023 bestond uit naleveringen van orders uit 2022. Dat het aantal nieuwe auto’s volgend jaar naar verwachting gelijk blijft, wijst er volgens BOVAG en RAI op dat de grootste afleveringsproblemen achter de rug zijn en dat de markt zich stabiliseert. [Artikel gaat verder na deze alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Toch blijft het aantal nieuwe personenwagens nog wel achter bij het langjarig gemiddelde van ruim 400.000 auto’s per jaar. BOVAG en RAI vinden dit zorgwekkend omdat juist de nieuwverkoop, mede door het aandeel elektrische auto’s, in grote mate bijdraagt aan het vergroenen van het wagenpark en het halen van de collectieve klimaatambities. (ANP)

Lees meer over de betekenis van de auto voor de financiën

Gerelateerde artikelen