Visionplanner en Comandi gaan samen de markt op

Visma-dochters bundelen dashboarding, business analytics en cloudsoftware.

Visionplanner en Comandi bundelen gaan vanaf 1 april samenwerken. Vanuit Visma maken zij data inzichtelijk voor ondernemers en accountants in de Benelux. Comandi levert geavanceerde dashboarding en business analytics software in de accountancy markt en aan ondernemers in hjet mkb. Visionplanner is met software voor dashboarding, jaarrekeningen en fiscale aangiftes actief op dezelfde markt. Sinds medio 2020 zijn beide bedrijven onderdeel van Visma, specialist in cloudsoftware.

“Binnen de Visma groep kwamen we vaker met elkaar in contact”, zegt Dewi Vermeulen, managing director van Comandi. “Het werd steeds duidelijker dat we een gedeelde missie hebben met de transformatie van data naar inzicht. Door deze samenwerking krijgen we nog meer slagkracht, bijvoorbeeld voor uitbreiding van onze scenarioplanning en mogelijkheden met operationele data.”

John Reynders, area director van Visma Benelux onderstreept dat de Visma-strategie is om bedrijven onafhankelijk te laten opereren. “In dit geval was het echter logisch om Comandi en Visionplanner dichter bij elkaar te brengen. Deze combinatie biedt heel veel extra mogelijkheden voor het versnellen van onze ambities en het drijven van verdere innovatie in de accountancymarkt.”

Beide organisaties houden focus op de ontwikkeling van hun eigen producten. Op termijn zal de samenwerking op het gebied van kennisdeling, productontwikkeling en innovatie ten gunste komen van klanten van beide bedrijven.

 

Gerelateerde artikelen