VIDEO: Finance and its role in steering a company in the digital era (Rouven Morato, SAP)

Financials zijn na de talloze verhalen over technologie de laatste jaren wel bekend geraakt met de wet van Moore en de exponentiële groeicurve van technologie. Die curve maakt dat we verrast kunnen worden, stelt Rouven Morato, Head of Enterprise Analytics bij SAP tijdens de Finance Inspiration Day.

Morato: “Er zijn veel technologieën die nu in de misleidende fase zitten, zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en 3D-printing. De impact van deze technologieën is nog klein, maar we weten zeker dat er een aantal enorme vloedgolven aan zitten te komen. Als bedrijf wil je sensoren hebben om te weten wat deze golven inhouden en hoe ze je bedrijf gaan raken.”

Het probleem dat veel bedrijven hebben met meten is dat ze talloze systemen hebben en een langdurig consolidatietraject door moeten voordat ze kunnen rapporteren. Wanneer je daar ook nog externe data aan wilt toevoegen heb helemaal een probleem. Morato: “De beslissingnemer wil directe toegang tot informatie. Hoe ga je als finance afdeling zorgen dat hij/zij die toegang krijgt, naadloos en direct?”
 

Gerelateerde artikelen