Verkoop bedrijfswagens daalt 13 procent

In de EU werden 10 procent minder bedrijfswagens verkocht, in Nederland was daling groter.

In Nederland daalde de verkoop van bedrijfswagens vorige maand met 13,2 procent. In de eerste negen maanden van dit jaar stegen de verkopen met 0,2 procent tot 74.352 stuks ten opzichte van een jaar eerder, , aldus autobranchevereniging ACEA.

De verkoop van bedrijfswagens in de hele Europese Unie is vorige maand op jaarbasis behoorlijk lager uitgevallen, 10 procent minder dan september vorig jaar. Daarmee is een einde gekomen aan de stijgende lijn bij de verkoop van bestelbusjes, vrachtwagens, bussen en touringcars die acht maanden duurde

Over de eerste negen maanden van dit jaar ging de EU-verkoop van commerciële voertuigen nog altijd met 4,6 procent vooruit tot ruim 1,9 miljoen voertuigen. Behalve Nederland waren andere grote dalers Duitsland met min 11,5 procent en Groot-Brittannië min 22 procent.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen