UBS betaalt 400 miljoen dollar voor vastgoedkosten na overname Credit Suisse

UBS getroffen door 400 miljoen aan vastgoedkosten van Credit Suisse.

Schade als gevolg van huurcontracten en vastgoedbeslommeringen kunnen stevig in de papieren lopen na een overname. Daar kan de Zwitserse bank UBS over meepraten. UBS moet 400 miljoen dollar ophoesten aan kosten voor vastgoed die samenhangen met de overname van Credit Suisse.

  • UBS heeft 400 miljoen dollar aan kosten voor vastgoed die samenhangen met de overname van Credit Suisse, vooral in Londen en New York.
  • UBS heeft de leaseovereenkomsten van Credit Suisse vervroegd afgekocht en het merk Credit Suisse verwijderd van de kantoren.
  • UBS verwacht dat de integratie van Credit Suisse drie jaar zal duren en 2,2 miljard dollar aan uitgaven zal vergen, wat leidt tot een kwartaalverlies.

Het gaat om zaken als het vervroegd opzeggen van huurcontracten voor kantoren van Credit Suisse, het verwijderen van logo’s en het opknappen van gebruikte kantoorruimten, meldt de Financial Times.

Het betreft met name het Britse hoofdkantoor in Canary Wharf en het hoofdkantoor in New York aan Madison Avenue. De Zwitserse kredietverstrekker heeft 200 miljoen dollar betaald voor het vervroegd afkopen van de leaseovereenkomsten van Credit Suisse voor 2022 en nog eens voor 2023.

One Cabot Square is sinds 1991 het Britse hoofdkantoor van Credit Suisse. Ten tijde van de overname besloeg het negen van de 21 verdiepingen van het gebouw.

Credit Suisse was een van de eerste grote huurders van het landgoed Canary Wharf. Het financiële district Docklands was het geesteskind van Michael von Clemm, voorzitter van Credit Suisse First Boston.

UBS begon in augustus in New York met het verwijderen van het merk Credit Suisse, ter vervanging van borden op het Amerikaanse hoofdkantoor van de ingestorte bank.

Sergio Ermotti, de CEO van UBS, zei onlangs dat hij verwacht dat 2024 het moeilijkste en duurste jaar zal zijn in de integratie, die naar verwachting drie jaar zal duren. Vorige maand rapporteerde de bank haar eerste kwartaalverlies in bijna zes jaar, vanwege 2,2 miljard dollar aan uitgaven die verband hielden met de deal.

Om ruimte te maken voor het nieuwe personeel van Credit Suisse op Broadgate 5 in Londen, verbrak UBS een overeenkomst met Grant Thornton om twee verdiepingen onder te verhuren aan het accountantskantoor.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


 

Gerelateerde artikelen