V&D-curatoren verkopen La Place aan Jumbo Groep

De curatoren van het failliete warenhuisbedrijf V&D verkopen restaurantketen La Place aan Jumbo Groep, het moederbedrijf van supermarktketen Jumbo. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Met de transactie, die geen betrekking heeft op de warenhuizen van V&D, is de werkgelegenheid voor het overgrote deel van de werknemers van het hoofdkantoor van La Place en de alleenstaande vestigingen gewaarborgd. Jumbo gaat de betreffende restaurants exploiteren onder het merk La Place.

Over de verkoop en doorstart van V&D zijn constructieve gesprekken gaande met twee serieuze gegadigden en andere betrokkenen. Meer konden de curatoren dinsdag nog niet melden.

Ze hebben wel de hoop dat de deal met Jumbo de kans vergroot op een succesvolle doorstart van de warenhuizen en de daarin gevestigde restaurants en verkooppunten van La Place.

Financiële details over de overname door Jumbo zijn niet naar buiten gebracht.

V&D en La Place werden op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels en restaurants zijn nog altijd open in afwachting van een doorstart. De circa 10.000 werknemers kunnen nog tot halverwege februari worden doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen