Van Slow Close naar Fast Close

Directeuren in het bedrijfsleven baseren hun besluiten veelal op verouderde financiële informatie. Het afsluiten van de maand duurt bij financiële afdelingen gemiddeld 15 dagen. Dat kan - en móet - veel sneller, stelt voormalig controller en CFO in het bedrijfsleven André Salomons.

Het boek ‘Van Slow Close naar Fast Close’ is een handreiking aan iedereen die zijn of haar organisatie efficiënter wil maken. De bereikte procesverbetering kan een organisatie veel geld opleveren. Bovendien biedt het financials de checklists waarmee zij graag werken om het eigen werk onder controle te houden. 
Auteur Salomons legt het proces van Fast Close duidelijk uit en biedt de lezer met overzichtelijke lijstjes inzicht in welke stappen moeten worden doorlopen om tot Fast Close te komen. Het wordt duidelijk dat de keuze voor Fast Close nooit eenmalig is, maar dat Fast Close een continu proces moet zijn om het maximale rendement te behalen.

Over de auteur
André Salomons leeft en ademt sinds de jaren tachtig Fast Close en heeft Fast Close tot zijn lifestyle in de zakelijke omgeving gemaakt. André startte zijn carrière bij één van de Big4-accountantskantoren en werkte als controller en CFO bij verschillende organisaties. Vanaf zijn eerste stap in het bedrijfsleven is hij geconfronteerd met Fast Close en raakte hierdoor zo gefascineerd dat dit een rode draad in zijn carrière is geworden.
Als zelfstandig interimmanager heeft hij grote organisaties geholpen het Fast Close-proces in te richten. Daarnaast bouwde hij de softwaretool FastCloseManager. Deze software op basis van Microsoft SharePoint ondersteunt bedrijven bij het beheer van finance-processen als afsluiten en rapporteren, budgetteren en forecasten.
Van Slow Close naar Fast Close is verschenen onder het label 15 Shapes of Finance en uitgebracht bij Uitgeverij Mediata. Het boek is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels én rechtstreeks te bestellen via http://www.boekenbestellen.nl/boek/van-slow-close-naar-fast-close.

Gerelateerde artikelen