Van Mechelen nieuwe CFO bij Royal FloraHolland

Winnaar van de Leadership in Finance Award 2018 David van Mechelen maakt de stap van KLM naar Royal FloraHolland als financieel directeur.

David van Mechelen (1973) is met ingang van 1 oktober 2018 de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de directie, bestaande uit CEO en CFO, van Royal FloraHolland.

Met de benoeming krijgt Royal FloraHolland een ervaren en deskundige CFO. Van Mechelen werkt al 19 jaar bij KLM in diverse financiële functies,  waaronder als CFO bij Transavia. Zijn twee laatste functies waren Senior Vice President Group Controller en Business CFO van het KLM Passagiersbedrijf. 

Tijdens het Leadership in Finance Summit op 18 april werd David van Mechelen uitgeroepen tot winnaar van de Leadership in Finance Award 2018 (voorheen Controller of the Year Award). Vooral met zijn aanpak van digitalisering en data-analyse bij KLM scoorden hij punten bij de jury van de award. 

Niet over een nacht ijs
Jack Goossens, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ik ben blij dat we David van Mechelen als nieuwe CFO kunnen presenteren. Het afgelopen half jaar legden we een stevige, breed gedragen basis met de aangescherpte strategie van Royal FloraHolland. Het gaat nu om concretisering, implementatie en het maken van tempo. David heeft veel financiële ervaring en combineert die met relevante ervaring op het gebied van internationalisering, digitalisering en logistiek. We gingen niet over een nacht ijs en zijn er daarom ook van overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de CFO-rol te vervullen en het managementteam structureel te versterken.”  

Mooie uitdaging
David van Mechelen: “Ik kijk uit naar deze mooie uitdaging als CFO. Royal FloraHolland is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een voor de Nederlandse economie heel belangrijke sector. Ik lever graag een  bijdrage aan de ambitie om de dienstverlening verder te digitaliseren en internationaal uit te bouwen. Ik verheug me daarbij op de samenwerking met de leden en klanten, de RvC, mijn nieuwe collega's en andere stakeholders van Royal FloraHolland.” 

Het afgelopen half jaar is de functie van CFO op interim-basis ingevuld door Mark van den Biggelaar, die nog tot 15 november verbonden blijft aan Royal FloraHolland. De vacature ontstond na de benoeming van Steven van Schilfgaarde tot CEO per 1 januari 2018.