Value8 zit nog steeds zonder goedkeurende verklaring accountant

Investeringsmaatschappij Value8 heeft haar omzet in de eerste helft van dit jaar flink zien toenemen. Een goedkeurende verklaring van de accountant over de

Het beursgenoteerde bedrijf had eigenlijk al zo'n vijf maanden geleden een accountantsstempel voor de jaarrekening van 2016 moeten hebben. Dat dit nog altijd niet is gebeurd komt omdat Value8 moet wachten op de afronding van een onderzoek naar trustkantoor BK Group. Die partij, waarin Value8 een belang heeft, zou mogelijk meegewerkt hebben aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Value8 stelt nu dat “afronding van dit onderzoek op korte termijn wordt verwacht.''

Value8 zegt over het eerste halfjaar 126,7 miljoen euro aan netto-omzet te hebben geboekt, tegen 88,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging dankt de investeerder vooral aan de fusie van bedrijven HeadFirst en Source eind vorig jaar.

Het operationele resultaat (ebitda) van de kernbedrijven ging daarbij van 3,7 miljoen naar 5,8 miljoen euro. De nettowinst toekomend aan aandeelhouders zakte echter van 1,5 miljoen naar 1,2 miljoen euro. Dit laatste heeft volgens het bedrijf onder meer te maken met afschrijvingen (amortisatie).

De investeerder werkt er ook aan om kleinere en minder renderende activiteiten af te bouwen. Zo is voor Discount4Pets.nl een strategische koper gevonden. Deze deal heeft in september plaatsgevonden. Value8 rekent er voor het tweede halfjaar op dat de gesignaleerde groeitrends doorzetten. Op langere termijn moet die groei resulteren in waardegroei voor de aandeelhouders.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen