Uurtarieven accountants en belastingadviseurs dalen verder

De tarieven voor belastingadvies daalden in het afgelopen jaar met 1,7 procent, die voor audits 1,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Over de hele linie was er in het derde kwartaal van 2014 sprake van een lichte verbetering (plus 0,6 procent), maar die kwam voor rekening van advies- en administratieve diensten (van zowel accountant als boekhouder). Ten opzichte van 2010, het jaar waarin het CBS met deze cijferreeksen startte, zijn de tarieven voor belastingadvies echter nog steeds hoger: 2,6 procent. Die voor audits zijn gestaag gedaald. Het prijsindexcijfer is nu 95,9 (2010 = 100).
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt seizoenreeksen bij van de uurtarieven die voor diensten van accountants, ‘boekhouders’ en belastingadviseurs worden betaald. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen