Unit4 neemt BI-aanbieder prevero over

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 neemt prevero over[1], een aanbieder van oplossingen op het gebied van Corporate Performance Management (CPM) en Business Intelligence (BI). Het bedrijf helpt meer dan 4.000 klanten wereldwijd met het optimaliseren van hun financiële en operationele functies op basis van data-analyses.

Het hoofdkantoor van prevero is gevestigd in München. Het bedrijf heeft in dertig landen klanten, waaronder ABB, Audi, BMW, Endemol, Heidelberg, Konika-Minolta, Mercedes, SwissLife en Swisscom.
 
De CPM- en BI-oplossingen van prevero zijn een aanvulling op Unit4’s self-driving business-oplossingen voor dienstverlenende organisaties. Klanten kunnen hierdoor hun bedrijfsvoering optimaliseren op basis van strategische, financiële en operationele data. De software van prevero omvat onder meer:
Predictive analytics
Modelling en simulaties
Toegang tot informatie via in-memory technologie
Bedrijfsbrede collaboratie en planning
Voorgedefinieerde content voor specifieke managementfuncties en sectoren
 
Het Duitse bedrijf is door Gartner al drie jaar op rij erkend als visionair in de Magic Quadrant voor strategische CPM suites. Unit4 en prevero delen een focus op het leveren van krachtige, sectorspecifieke oplossingen. Gezamenlijk zullen ze zich richten op het uitbreiden van de functionaliteiten en voorgedefinieerde content voor sectoren die belangrijk zijn voor Unit4, waaronder professionele dienstverlening en onderwijs. De oplossingen van prevero blijven los verkrijgbaar, maar worden ook onderdeel van Unit4’s People Platform.
 
“CPM en BI zijn van cruciaal belang voor de dienstverlenende sector”, aldus Martien Merks, Managing Director bij Unit4 Benelux. “Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe omzetstromen en service-modellen. Ze hebben vaak behoefte aan een efficiëntere manier van werken en het bereiken van operational excellence. Software helpt bij het krijgen van inzicht in financiën en planning. De combinatie van Unit4 en Prevero levert de beste performance management-oplossing en de beste service resources planning, met een eenvoudige gebruikerservaring.”
 
“De combinatie van Unit4 en prevero zorgt voor een infrastructuur en schaal die nodig is voor internationale expansie”, aldus Alexander Springer, medeoprichter en CEO van prevero. “Dienstverlenende organisaties zijn meer dan ooit op zoek naar manieren om hun prestaties te optimaliseren en de financiële planning, budgettering en forecasting te vereenvoudigen. Ook is er behoefte om deze inzichten te delen in alle onderdelen van de organisatie. Onder de vlag van Unit4 hebben we de mogelijkheid om dit aan te bieden aan organisaties wereldwijd.”

Gerelateerde artikelen