‘Uitstel wet lagere bonussen voor bankiers’

De invoering van de wet die bonussen bij banken en verzekeraars moet beperken, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat schrijft de Volkskrant.

De wet is uitgesteld vanwege aanvullende vragen vlak voor Kerst van het CDA en de VVD. Hierdoor is de beoogde invoering per 1 januari 2015 mislukt.
Door de extra vragen kwam de senaat niet meer toe aan het behandelen van de wet. Bonussen bij financiële ondernemingen zouden met de wet moeten worden beperkt tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris.
De maatregel wordt omstreden genoemd omdat in Europees verband een plafond van 100 procent is afgesproken. Daarmee is de beoogde Nederlandse wet strenger dan de Europese wetgeving. Onder meer de VVD was zeer kritisch over de maatregel die in het regeerakkoord staat, maar de partij stemde er wel mee in.
De PvdA heeft goede hoop dat de wet in 2015 alsnog wordt aangenomen.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen