Uitstel nog niet terugbetalen

Belastingdienst: terugbetalen van bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis hoeft nog niet.

Ondernemingen die eerder uitstel hebben aangevraagd voor aanslagen van de Belastingdienst en de periode van uitstel – doorgaans drie maanden – voorbij is, hoeven nog niet te betalen, ondanks een brief die de Belastingdienst daarover heeft gestuurd. Daarin wordt ook ten onrechte gesuggereerd dat het bedrag in één keer terugbetaald moet worden. Bovendien kan men het bijzondere uitstel hier opnieuw verlengen. Een en ander meldt de Belastingdienst.

Het kabinet wil ondernemingen zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk, aldus de dienst. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Pas daarna zal de Belastingdienst nader informeren. Tot dat moment is terugbetaling niet nodig. Ook kan langer bijzonder uitstel aangevraagd worden, als de drie maanden zijn verstreken.

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is onvermijdelijk, ook voor jou. Uit wereldwijd onderzoek van Mazars blijkt dat een digitale transformatie en een duurzaamheidsstrategie de twee hoogste prioriteiten zijn voor topmanagement in de komende drie tot vijf jaar. Download de whitepaper en ontdek hoe je de kwaliteit van ESG-data onder controle krijgt en optimaal kunt profiteren van de CSRD.

(bron: Belastingdienst)

Gerelateerde artikelen