Tuk Tuk Holding naar MKB-Beurs NPEX

Tuk Tuk Holding B.V., onder de handelsnaam Tuk Tuk Factory, wereldwijd marktleider in ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische tuktuks, gaat voor een bedrag van bijna EURO 2,5 miljoen obligaties uitgeven die genoteerd worden op het handelsplatform van NPEX, de MKB-Beurs van Nederland.

Producent 100%-elektrische wagens op drie wielen wil met € 2,5 miljoen groei financieren
De achtergestelde 7%-obligatielening, waarvan de rente maandelijks wordt uitbetaald aan de obligatiehouders, geeft het management van Tuk Tuk Factory meer financiële armslag voor extra investeringen in marketing, verkoop en productontwikkeling. Met de 5-jarige lening kan het huidige succes van de 100% elektrische tuktuks, de driewielige voertuigen die gebruikt worden voor passagiers- en goederenvervoer, verder worden uitgebouwd.
 
De afgelopen jaren zag Tuk Tuk Factory de omzet sterk stijgen tot naar verwachting € 4,3 miljoen in 2016 met ook een sterk verbeterde winst ten opzichte van voorgaande jaren van ruim € 0,7 miljoen. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn goed. De vraag naar duurzame tuktuks zal naar verwachting explosief stijgen, onder meer door een toenemende vraag vanuit Azië.
 
De Tuk Tuk Groep bestaat uit een aantal bedrijven, waaronder de Tuk Tuk Factory met onderdelen in Thailand, de TTF Thailand en een 51%-belang in Thai Green Wheels. De onderneming heeft een distributie- en verkoopnetwerk opgezet in Europa, Azië en daarbuiten.
 
De hippe en vrolijke generatie e-Tuks (‘Fun, friendly and clean’), die door Tuk Tuk Factory wordt ontworpen, geproduceerd en verkocht, passen in een schoner en duurzamer vervoer. De e-Tuk stoot geen schadelijke of vervuilende stoffen uit. De voertuigen worden uitgerust met een sterke accu, die wordt opgeladen met stroom uit het stopcontact.
 
Tuk Tuk Holding B.V.-oprichter en directeur Roland Vos verwacht dat dankzij de snel stijgende vraag naar de voertuigen de bedrijfsresultaten van de onderneming verder zullen toenemen. De vooruitzichten in de evenementenbranche, maar ook in het personenvervoer in de binnensteden, bieden perspectief op groei. Ook de Aziatische markt, waar de huidige generatie vervuilende tuktuks moet worden vervangen door elektrische voertuigen, is zeer kansrijk.
 
“We gaan naar een productie van zesduizend e-Tuks per jaar”, voorspelt Vos. Voor die groei is versterking van de financiële positie door de uitgifte van obligaties via het handelsplatform van NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, een belangrijke voorwaarde.
 

Gerelateerde artikelen