Topman Blokker koopt winkelketens van familie

Michiel Witteveen wordt eigenaar van de ketens Blokker, Marskramer en Big Bazar.

Van de familie Blokker krijgt Witteveen een onbekend bedrag mee om de uit 1896 stammende onderneming weer tot bloei te brengen. Witteveen zal zelf ook investeringen doen. Een woordvoerder stelt dat er in eerste instantie waarschijnlijk weinig zal veranderen: hij kent het bedrijf immers en heeft vorig jaar het nieuwe strategische plan opgesteld.
Witteveen werd in 2017 commissaris van Blokker. Vorig jaar werd hij waarnemend topman van de onderneming. Het vastgoed van een deel van de winkelpanden is niet bij de verkoop inbegrepen. De meeste panden van de winkels worden gehuurd.

Beste oplossing

“Het is voor Blokker de beste oplossing voor dit moment”, zegt president-commissaris Barbara van Hussen van de Blokker Holding tegen de NOS. “Het biedt voor de familie het comfort dat er iemand instapt die ondernemingsgeest heeft, in Blokker gelooft, een langetermijnvisie heeft en de winkels van binnenuit kent. Superbelangrijk.”

Lees ook: Op=Op neemt panden Blokker over

“De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst'', zegt de familie Blokker. “Vanzelfsprekend zullen wij dat proces ook in de toekomst met heel veel belangstelling volgen, want het bedrijf blijft natuurlijk voor altijd in ons hart.”
Bij het verlieslijdende Blokker is de afgelopen jaren al flink de bezem door het concern gehaald, onder druk van concurrentie van webwinkels en de opkomst van budgetketens als Action. Het concern besloot zich volledig te richten op de Blokker-keten. Andere ketens zoals Leen Bakker en Intertoys zijn verkocht en Marskramer werd teruggebracht tot een franchiseorganisatie. De koerswijzigingen gingen gepaard met het sluiten van honderden winkels en het schrappen van vele banen.

5400 werknemers

In Nederland telt winkelketen Blokker nog 352 eigen vestigingen en 77 franchisewinkels. Er werken circa 5400 mensen. In België en Luxemburg heeft de keten 128 winkels en 670 medewerkers. Discounter Big Bazar is in Nederland en België samen goed voor 133 winkels en ruim 1600 werknemers.

 

Gerelateerde artikelen