Top 10 best betalende Nederlandse gemeenten

Het Noord-Hollandse Waterland is de gemeente in Nederland waar de kans het grootst is dat inwoners openstaande rekeningen volledig en op tijd betalen. In 55,1% van de gevallen gebeurt dit in Waterland daadwerkelijk.

Waterland is hiermee de beste gemeente in Nederland als het gaat om goed betalingsgedrag van haar inwoners. Als snelst betalende provincie is Limburg koploper. Vorderingen worden hier gemiddeld binnen 94 dagen betaald. Dat blijkt uit cijfers van Intrum Justitia over betalingsgedrag van de inwoners van 411 gemeenten in Nederland.
 
De gemeenten Bloemendaal (Noord-Holland) en Heiloo (Noord-Holland) eindigen op een gedeelde 2e plaats. De kans dat inwoners een vordering volledig voldoen binnen de gestelde termijn bedraagt daar 54,9%. Stadskanaal is de slechtst betalende gemeente in Nederland. De kans dat inwoners daar de rekeningen op tijd betalen bedraagt slechts 23%.

Limburg in 2011 langzaamste, nu snelst betalende provincie
Ten opzichte van vorig jaar worden vorderingen in Nederland 5 dagen sneller betaald. Opvallend is dat de provincie Limburg vorig jaar nog als langzaamst betalende provincie uit de bus kwam en nu juist als snelst betalende provincie. 21 van de 32 Limburgse gemeenten laten bovendien een positieve afwijking zien ten opzichte van de gemiddelde betalingsduur. De provincie Utrecht is dit jaar de provincie waar de langste betaalduur wordt gehanteerd.
__________________________________________________________________________________
Zet uw afdeling Credit Management in 1 dag strategisch op de kaart
Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u als Credit Manager sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Meer informatie en aanmelden
__________________________________________________________________________________

Belang van op tijd betalen
“In deze economisch moeilijke tijden let iedereen op zijn huishoudboekje. Het is dan van groot belang goed te weten wat er elke maand binnen komt en weer uitgaat,” aldus Edwin Prevoo (directeur Intrum Justitia). “Voor ondernemers is het op tijd betaald krijgen van rekeningen bepalend voor de mate waarin ze investeringen kunnen doen of niet. Goed credit management is hierbij cruciaal voor een gezonde financiële bedrijfsvoering. Bedrijven zullen steeds meer vooraf moeten checken of consumenten in staat zijn hun rekeningen volledig en op tijd te betalen. Door vervolgens de juiste betaalmethoden te kiezen en te zorgen voor een effectief precassotraject, kunnen bedrijven hun liquiditeit verbeteren en kosten besparen.”

Top 10 Nederlandse gemeenten: kans op betaling totaalbedrag door inwoners
1.    Waterland (55,1%)
2.    Bloemendaal (54,9%)
3.    Heiloo (54,9%)
4.    Horst aan de Maas (54,5%)
5.    Terschelling (53,7%)
6.    Midden-Delfland (53,7%)
7.    Aalburg (53,5%)
8.    Peel en Maas (50,0%)
9.    Heeze-Leende (53,3%)
10.    Zeevang (53%)

Bron: Intrum Justitia

__________________________________________________________________________________
Bezoek 21 maart het 10e Jaarcongres Credit Management in Hotel Houten
Met meer dan 350 professionals in credit management vindt donderdag 21 maart het 10e Jaarcongres Credit Management plaats in Hotel Houten. Laat u inspireren door best practices, rondetafelsessies en diverse presentaties rondom het thema In Search of Excellence. Voor het programma en aanmelden klikt u hier.

En… wie wint de Credit Management Award 2013?
Tijdens het 10e Jaarcongres Credit Management in Hotel Houten wordt de winnaar van de Credit Management Award 2013 bekend gemaakt. De Credit Management Award is Nederlands meest prestigieuze prijs voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van creditmanagement. Ken jij of ben jij de Credit Manager die in aanmerking komt voor de Credit Management Award 2013? Draag hem, haar of jezelf dan hier direct en eenvoudig voor. (Hier kunt u zich ook aanmelden voor het Jaarcongres.)

Gerelateerde artikelen