Toch geen overname Essent?

De verkoop van Essent aan energiegigant RWE lijkt onzeker nu de Provinciale Staten Noord-Brabant tegen een overname hebben gestemd. Noord-Brabant heeft maar liefst 30,8 procent van de aandelen van Essent in handen en de stem van de provincie is beslissend.

Volgens de tegenstanders ontbreekt het aan garanties van RWE dat in duurzame energie wordt geïnvesteerd. De VVD vindt dat niet is aangetoond dat Essent niet alleen verder kan. De overname kan nog doorgang vinden.

 

Limburg wil geen PE

Limburgse gemeenten verzetten zich tegen een overname van Essent Milieu door private equity-partijen. De gemeenten prefereren een overname door een branchegenoot boven PE. Ze zijn in geval van PE bang voor schulden, waar uiteindelijk de burger voor opdraait.

Bij de verkoop van de afvalverwerkingstak van Essent aan een branchegenoot willen de gemeenten bovendien garanties dat de tarieven niet stijgen.

De Limburgse gemeenten hebben samen 9,5 procent van de aandelen van Essent. Topman Michiel Boersma van Essent heeft al aangegeven het proces stop te zetten als hij niet de juiste prijs krijgt voor de milieu-activiteiten.

Gerelateerde artikelen