TNT verdwijnt op 4 juli van de beurs

Pakketvervoerder TNT verdwijnt op maandag 4 juli van de beurs in Amsterdam. Op vrijdag 1 juli kan voor het laatst in het aandeel TNT op Euronext worden gehandeld. Dat werd maandag bekendgemaakt.

TNT komt in handen van zijn Amerikaanse branchegenoot FedEx. Die liet vorige maand weten het bod op TNT gestand te doen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 4,4 miljard euro. FedEx bezit ondertussen ruim 95 procent van de aandelen TNT.

Eerder liet topman David Binks van FedEx Europe weten dat het proces om de twee organisaties in elkaar te schuiven pas net is begonnen. Gevolgen over de merknaam TNT en de werkgelegenheid waren daarbij nog niet duidelijk. Gezien de marktomstandigheden leek het Binks onwaarschijnlijk dat de overname leidt tot groot banenverlies in Nederland of daarbuiten.

Het hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp is het Europese hoofdkwartier van FedEx geworden. Tot voor kort was dat gevestigd in Brussel.

FedEx maakte in april 2015 al bekend TNT over te willen nemen. Het bod van 8 euro per aandeel volgde twee jaar nadat concurrent UPS zijn poging het Nederlandse bedrijf in te lijven introk, vanwege bezwaren van de Europese Commissie.

(ANP)

Gerelateerde artikelen