TMG en Weekbladpers azen op PCM

De Telegraaf Media Groep (TMG) en de Weekbladpers, bekend van Vrij Nederland, willen een bod van maximaal 120 miljoen euro uitbrengen op de noodleidende krantenuitgever PCM. Dat zeggen ingewijden in Het Financieele Dagblad (FD).

Eerder had TMG al belangstelling getoond voor een of meerder krantentitels van PCM (uitgever van De Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad), maar deze wees die interesse van de hand.

In het geval dat er een bod wordt gedaan is er sprake van een vijandig bod tegen de achtergrond dat PCM momenteel al enige dagen in gesprek is met de Belgische krantenuitgever De Persgroep. Het bod van beide partijen zou voortkomen uit een initiatief van De Volkskrant, dat, samen met NRC, niets ziet in De Persgroep.

PCM is op zoek naar partner om zijn schuldpositie te verkleinen. Daarbij zou het gaan om circa 120 miljoen euro. De Weekbladpers zou volgens het FD graag de hand leggen op De Volkskrant, maar heeft TMG nodig voor het geld.

Volgens het FD staat de Rabobank TMG en De Weekbladpers bij in zijn poging PCM te kopen. De Rabobank zou ook een van de grootste schuldeisers zijn van PCM.

Gerelateerde artikelen