Tijdschrift Financieel Management komt met ultieme IT-special

Financieel Managers en Controllers krijgen steeds meer te maken met IT. De financiële functie ontwikkelt zich zelfs steeds meer richting het beheersen van systemen. Reden voor Tijdschrift Financieel Management om een ultieme special over dit onderwerp te maken. De productie van deze special is reeds begonnen. In december zal de IT-special verschijnen. Wat kunt u verwachten?

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom zullen we uitgebreid stilstaan bij innovaties in financiële software: Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen? In hoeverre voldoen leveranciers aan innovaties zoals e-factureren, cloud computing, XBRL, SEPA en managementinformatie en hoe moeten Financials inspelen op deze ontwikkelingen? In dit uitgebreide artikel zal visionair onderzoeker Gerard Bottemanne zijn visie geven.

Een belangrijke taak van de moderne Financial is het voorzien van het MT van bestuursinformatie. Daarom zullen we extra veel aandacht schenken aan Performance Management / analytics en stuurinstrumenten zoals de Balanced Scorecard. Veel organisaties worstelen met het effectief opzetten en implementeren van Performance Management terwijl het een ongelooflijk krachtige bijdrage kan leveren aan de prestaties van ondernemingen.

Ook besteden wij de nodige aandacht aan ERP-implementaties. Bij dergelijke implementaties gaat namelijk vaak van alles fout, lezen wij regelmatig in de media. De meest voorkomende valkuilen en oplossingen worden in dit nummer besproken. Een ander onderwerp waaraan wij in de special aandacht zullen besteden is strategierealisatie en IT. Hoe kan informatietechnologie optimaal benut worden om de ondernemingsstrategie zo effectief mogelijk uit te voeren? Ook projectmanagement wordt behandeld.

Kortom, dit nummer is een must voor iedere Financial die wil weten wat de laatste ontwikkelingen zijn op IT-gebied. Hoe is de IT geregeld in uw organisatie? Is dit voldoende om volledig ‘in control’ te zijn? En hoe innovatief bent u eigenlijk bezig? Deze vragen zullen centraal staan. 

Bijdragen
Heeft u interessant nieuws of weet u een onderwerp waar wij aandacht aan zouden moeten besteden? Bent u of kent u een expert wiens visie niet mag ontbreken? Neem contact op met Jeppe Kleyngeld, Hoofdredacteur TFM (jkleyngeld@financieel-management.nl).

Bent u leverancier en wilt u een advertentie of advertorial plaatsen in de IT-special van Tijdschrift Financieel Management van december 2010? Neem dan contact op met Ezri Blaauw (eblaauw@alexvangroningen.nl).

Gerelateerde artikelen