Tesla pakt winst met verkoop bitcoins

Volgens de CFO van Tesla gelooft het bedrijf nog steeds in het potentieel van de digitale valuta.

Autofabrikant Tesla heeft het afgelopen kwartaal een tiende van zijn bitcoins verkocht. Dat betekent niet dat het bedrijf van Musk het vertrouwen in de cryptomunt heeft verloren. Het ging er volgens topman Elon Musk vooral om te bewijzen dat bitcoins voor Tesla een alternatief kunnen zijn voor contanten. Hij twitterde dat hij geen bitcoins heeft verkocht die hij persoonlijk in bezit heeft.

De opbrengst van de verkoop was 272 miljoen dollar. Voor Tesla leverden de transacties een winst op van meer dan 100 miljoen dollar, heeft financieel directeur Zachary Kirkhorn laten weten. “We geloven op lange termijn in de waarde van de bitcoin”, aldus Kirkhorn. “Het is onze bedoeling om wat we hebben voor de lange termijn vast te houden en door te gaan met het vergaren van bitcoins uit de verkoop van onze auto’s.”

Begin februari maakte de elektrische automaker bekend dat het 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in bitcoins en dat het de digitale munt in de toekomst als betalingsmiddel wilde gaan accepteren. Toen dat bekend werd steeg de waarde van de bitcoin naar een recordhoogte van meer dan 44.000 dollar. Inmiddels is een bitcoin ruim 54.500 dollar waard.

Gerelateerde artikelen