Terughoudende werkgevers drukken resultaten Randstad

ABN AMRO sluit jaar met winst af
Omzet daalt met 6 procent; winst bijna gehalveerd.

Uitzendconcern Randstad heeft de resultaten in het tweede kwartaal zien teruglopen, doordat werkgevers voorzichtiger zijn geworden met het aannemen van extra personeel en uitzendkrachten. “De marktomstandigheden bleven in veel van onze werkgebieden uitdagend”, zegt Randstad-topman Sander van ’t Noordende.

  • Omzet daalt met 6 procent naar ruim 6 miljard euro.
  • Winst bijna gehalveerd naar 78 miljoen euro.
  • Sterke omzetdaling in Duitsland met 14 procent.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Omzet- en winstcijfers

De omzet van Randstad nam in het tweede kwartaal af met 6 procent naar iets meer dan 6 miljard euro, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Tegelijkertijd zag het uitzendconcern de winst bijna halveren naar 78 miljoen euro. Vooral in Duitsland verslechterden de resultaten van Randstad, waar de omzet met 14 procent terugliep.

Vooruitzichten en strategie

Voor het komende kwartaal hoopt Randstad dat de omzet weer wat gaat stijgen en dat de bedrijfskosten iets afnemen. Dat moet in Noord-Amerika onder andere gebeuren met behulp van het recent overgenomen Torc, een wervingsplatform dat met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) uitzendkrachten koppelt aan werkgevers.

Gerelateerde artikelen