Veel vraag naar TEK-regeling energiekosten

364 ondernemers hebben gisteren een tegemoetkoming in de hoge energiekosten aangevraagd.

Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal zeven procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kwam de eerste aanvraag om 9:07 uur binnen. Per uur gaat het om ongeveer tussen de 40 en 50 aanvragen. De meeste aanvragen komen uit de sectoren horeca, sport en recreatie, de landbouw en de detailhandel. Ook uitvaartondernemers doen relatief vaak een beroep op de regeling.

Aanvragen kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 november worden ingediend.

De TEK-regeling hoort bij een pakket energiesteunmaatregelen van het kabinet. Zo kregen huishoudens in november en december een bijdrage aan de energierekening en sinds dit jaar geldt het prijsplafond voor elektriciteit en gas. Maar de TEK-regeling moest nog verder vorm krijgen waardoor ondernemers langer moesten wachten.

Het voorschot dat bedrijven kunnen krijgen werd maandag verlaagd naar 35 procent van het verschil tussen de vastgestelde minimumprijzen voor gas en elektra en de prijzen die de bedrijven daadwerkelijk aan hun energieleveranciers moesten betalen. Eerder zou dat de helft zijn, maar de prijzen voor gas en elektra zijn veel verder gedaald dan eerder verwacht.

Het TEK-loket van de RVO blijft nog open tot 2 oktober om 17.00 uur. De TEK-regeling loopt tot en met het einde van dit jaar.

Meer informatie/aanvragen kan hier.

Gerelateerde artikelen