Talpa vindt opstelling commissarissen TMG ‘onbegrijpelijk’

John de Mol geeft niet op in de strijd om de overname van Telegraaf Media Groep (TMG). Zijn mediabedrijf Talpa heeft het bod verhoogd naar 6,35 euro per aandeel en haalt hard uit naar de raad van commissarissen van TMG.

VP Exploitatie en Mediahuis bieden 5,90 euro. Talpa heeft het hoogste bod, maar eerder werd bekend dat Mediahuis en VP Exploitatie al een meerderheid van de aandelen in TMG (59 procent) in bezit hebben. 

Desondanks lijkt Talpa niet van zins om de strijd te staken. Volgens een begeleidend persbericht heeft Talpa haar boekenonderzoek inmiddels afgerond. Ze hebben gesprekken gevoerd met de raad van bestuur en raad van commissarissen (rvc) van TMG en zien daarin ‘bevestiging dat de combinatie Talpa/TMG het Nederlands multimediale succes kan worden dat Talpa voor ogen heeft’ 

In het bericht haalt Talpa hard uit naar de rvc van TMG. Talpa had zondag 26 februari haar intentie kenbaar gemaakt om het initiële bod te verhogen. Dinsdag 28 maart kreeg Talpa een telefoontje van de voorzitter van de rvc dat hij ‘de regie naar zich toetrekt’ en in exclusieve onderhandeling treedt met Mediahuis en VP Exploitatie. Volgens Talpa ‘bestaat er geen valide reden voor dit abrupte afbreken van het door TMG in gang gezette proces’. 

Gerelateerde artikelen