Succes is een keuze

NCW voorzitter Hans de Boer
Roomser dan de Paus willen zijn, "kost ons economische groei en banen." Hans de Boer, VNO-NCW.

Het sentiment ten opzichte van het bedrijfsleven in Nederland is niet echt veranderd sinds de vorige crisis en dat is schadelijk. Die negatieve sentimenten hebben er volgens vertrekkend VNO-NCW voorzitter Hans de Boer onder meer toe geleid dat bedrijven die zich door Brexit in Amsterdam hadden kunnen vestigen, nu in Frankfurt, Parijs en Luxemburg zitten. “Omdat wij als enige in Europa speciale wetgeving hebben, die de bonussen in de financiële sector limiteert op 20 procent van het salaris. Dat kost ons economische groei en banen waar iedereen van had kunnen profiteren.”

“De beste manier om een samenleving bij elkaar te houden is door te zorgen voor groei en banen,” zei hij eerder al. “Dat hebben we als bedrijfsleven de afgelopen zes jaar ook gedaan.” Na ruim zes jaar voorzitterschap is De Boer wel blij met de toegenomen waardering voor de kracht van Nederland. “In 2014 begon ik aan het eind van een heel diepe crisis. Niemand gaf meer een cent voor de kans op economische groei. Maar ik dacht: als we ervoor gaan in Nederland, is the sky the limit. Gelukkig kreeg ik gelijk: er kwam ook weer beweging in de economie en groei.”

De Boer: “Ik heb het de afgelopen jaren wel duizend keer uitgedragen: we mogen dan een klein landje zijn, maar we hebben een grote en sterke economie.”

(bron, foto: VNO-NCW)

Gerelateerde artikelen