Steeds meer kleine Amerikaanse banken failliet

Steeds meer kleine Amerikaanse banken gaan failliet als gevolg van de wereldwijde financiële crisis. In de staten Californië en Georgia werden vrijdag wederom drie banken gesloten. Daarmee komt het aantal faillisementen dit jaar uit op negen, meldt de Amerikaanse federale toezichthouder Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC).

In Californië vielen de County Bank of Merced en de Alliance Bank. County Bank heeft voor 1,3 miljard dollar (1 miljard euro) aan depositio’s en nog eens 1,7 miljard dollar (1,3 miljard euro) aan activa. Die worden overgenomen door deWestamerica Bancorporation. Alliance Bank heeft 951 miljoen dollar (736 miljoen euro) aan deposito’s en 1,14 miljard dollar (882 miljoen euro) aan activa.

In Georgia is de FirstBank omgevallen. De deposito’s en een deel van de activa worden overgenomen door de Regions Bank. In totaal gingen vorig jaar 25 commerciële banken failliet in de Verenigde Staten. De FDIC verwacht dat de komende tijd nog meer financiële instellingen het niet redden.

Gerelateerde artikelen