Start-ups vast in bureaucratische bagger

Het in maart gelanceerde actieplan Ambitieus Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken (EZ) zou een impuls moeten geven aan starters en ondernemers met groeiambitie. Maar die stuiten op bureaucratie en andere belemmeringen.

In totaal gaat het om dertig maatregelen waarin bestaande en nieuwe regelingen en initiatieven gecombineerd worden. Uit een rondgang van het Financieele Dagblad langs beginnende ondernemers blijkt dat ze lang niet van alle regelingen gebruik kunnen maken. Er is nog veel te winnen om het actieplan van minister Henk Kamp aan te laten sluiten op de ambities van gretige start-ups.
Start-ups klagen over de toegankelijkheid van subsidies en stimuleringsregelingen en spreken van een woud aan regels, onmogelijke voorwaarden, stroperigheid en bureaucratie.
Het was juist de bedoeling om die barrières te slechten. Bij de presentatie van de plannen schreef EZ: “Het is belangrijk dat ondernemers betere toegang krijgen tot kapitaal, kennis, vernieuwing, elkaar en de wereldmarkt.”
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen