Spyker doet vandaag tweede bod; toekomst Saab nog steeds onzeker

Spyker Cars zal op donderdag een nieuw bod uitbrengen op de Zweedse autofabrikant Saab, zo maakte bestuursvoorzitter Victor Muller bekend tegenover Dow Jones. Muller deed nog geen uitspraken over de financiering van het bod. De Zweedse krant Dagens Industri komt voorts met het nieuws dat twee Zweedse investeerders ook een mogelijk bod voorbereiden.

Joran Hagglund, de Zweedse minister voor industrie, zei tegen de krant dat de investeerders naar alle waarschijnlijkheid nog vóór de deadline (donderdag 23:00) met een voorstel zullen komen. Naar verluidt gaat het om een management buy-out waarbij de top van Saab het merk zal overnemen met ondersteuning van de investeerders. Hagglund heeft sinds 18 december met meerdere partijen over een overname van Saab gesproken, Van minstens twee Zweedse partijen verwacht hij een voorstel aan de eigenaar van Saab, General Motors (GM). GM zou ook nog kunnen besluiten om de stekker uit Saab te trekken. GM-topman Ed Whitacre zei woensdag niet te verwachten dat Saab overgenomen wordt omdat nog geen enkele partij met geld over de brug is gekomen.

Het bod van Spyker is een tweede, verfijnd bod. Victor Muller verwacht dat GM het tweede bod zal accepteren. Verschillende Zweedse media meldden donderdagmiddag echter dat het einde voor Saab nadert. Het bestuur van Saab zou namelijk een korte bespreking gehad heben waarbij vertegenwoordigers van GM telefonisch participeerden. Deze vergadering ging naar verluidt geen enkel moment over het nieuwe bod van Spyker; de hele vergadering stond in het punt van de ontmanteling.

 

Gerelateerde artikelen