Spotcap trekt 31,5 miljoen euro nieuwe financiering aan

De financiële start-up Spotcap heeft investeerders gevonden om verder te kunnen groeien. De verstrekker van online kredieten heeft 31,5 miljoen euro aan nieuwe financiering aangetrokken. Het is al de derde succesvolle financieringsronde van Spotcap in anderhalf jaar tijd.

Het gaat om een zogenoemd financieel technologiebedrijf (fintech). Dergelijke ondernemingen zijn de laatste tijd sterk in opkomst, omdat ze met vernieuwende financiële oplossingen komen waarmee ze traditionele banken te slim af zijn.

Spotcap verstrekt kortlopende leningen aan kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is sinds maart vorig jaar in Nederland actief. In tien maanden tijd is al voor zeven miljoen euro aan leningen verstrekt, aan bij elkaar 450 klanten. De start-up denkt dit jaar ongeveer het tienvoudige aan kredieten uit te geven. Het nieuwe kapitaal gebruikt Spotcap in Nederland om iets grotere leningen te kunnen aanbieden.

Spotcap bestaat internationaal al sinds september 2014. Het heeft een hoofdkantoor in Berlijn en lokale kantoren in Amsterdam, Madrid en Sydney. Er werken ongeveer zeventig mensen.

(ANP)

__________________________________________________________________________
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen