Splitsing Citigroup nabij

Een splitsing van de Amerikaanse bank Citigroup is nabij, melden Amerikaanse media. De divisie die zich bezighoudt met aandelenhandel, Smith Barney, zou een joint venture aangaan met die van concurrent Morgan Stanley.

Een ander scenario voorziet in een aparte divisie van Citigroup waarin de risicovolle leningen worden ondergebracht, een ‘bad bank’. Mogelijk zou deze joint venture als apart bedrijf voor aandelenhandel opereren.

Volgens de Wall Street Journal zou Morgan Stanley drie miljard dollar willen betalen voor een meerderheidsaandeel in de joint venture voor aandelenhandel van beide banken. Dat is een vijfde van de totale waarde van Smith Barney.

Binnen drie tot vijf jaar zou Morgan Stanley de overige aandelen willen overnemen. Het andere draaiboek, dat van de bad bank, zou Citigroup een stuk gezonder maken, schrijft de Wall Street Journal.

De bank heeft zich tot nu toe verzet tegen splitsing. Maar de Amerikaanse overheid, die 45 miljard in Citigroup heeft gepompt, oefent druk uit om maatregelen.

Gerelateerde artikelen