Spaarrente ABN AMRO naar 1,25 procent

De derde renteverhoging van ABN AMRO in korte tijd.
  • Spaarrente voor consument stijgt
  • Renteverhoging banken blijft achter bij rentestijging ECB
  • Oproep minister niet opgevolgd

Klanten van ABN AMRO krijgen vanaf augustus 1,25 procent rente over hun spaargeld. Dat is een kwart procentpunt meer dan nu het geval is. In mei en juni ging de rente ook steeds met een kwart procentpunt omhoog. De rente geldt voor alle tegoeden tot 1 miljoen euro.

ABN Amro volgt ECB …
De hogere spaarrente volgt op de verhogingen van de rente door de Europese Centrale Bank (ECB). De depositorente, het tarief dat banken krijgen als ze hun geld bij de centrale bank stallen, staat inmiddels op 3,5 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 2001.

… maar stijging minder hoog.
Maar de spaarrente blijft daar dus nog flink bij achter. Bij de andere grootbanken Rabobank en ING ging de rente onlangs ook omhoog naar 1 procent. Zij hebben de laatste stap van ABN AMRO nog niet gevolgd. Kleinere banken bieden aanzienlijk hogere rentes aan. Openbank, een dochter van het Spaanse Santander probeerde deze maand zelfs klanten te lokken met een rente van 3 procent. Maar ook andere banken hebben rentetarieven van meer dan 2 procent.

Oproep voor hogere spaarrente
Minister Kaag van Financiën riep de Nederlandse grootbanken al op om hun spaarrentes verder op te schroeven. Vergelijkingssite Geld.nl opperde dat ze dat niet doen, omdat het niet nodig is vanwege hun marktpositie. Klanten blijven toch wel bij de grote banken sparen.

Gerelateerde artikelen