Spaarders zetten miljoenen op buitenlandse spaarrekeningen

Hogere rentes tot 2,6 procent trekt kapitaal ons land uit.

Nederlandse spaarders zijn actief op zoek naar meer rente op hun spaargeld. Wekelijks verdwijnt er minstens honderd miljoen euro naar buitenlandse spaarrekeningen, schrijft het AD. Ook Nederlandse partijen die hogere spaarrentes bieden, zien het geld binnenstromen.

  • aanbieders hoge spaarrente zien instroom groeien
  • nieuwe aanbieders bieden hogere rente dan grootbanken
  • nieuwe aanbieders in zowel binnen als buitenland

“In mei ging er dagelijks tien miljoen euro Nederlands spaargeld naar buitenlandse banken via ons platform’’, zegt Eelco Habets, directeur Nederland bij spaarplatform Raisin. “Inmiddels gaat het al om honderd miljoen per week. Vergeleken met het begin van het jaar is de wekelijkse totale hoeveelheid spaargeld die via ons bij onze partnerbanken staat al nagenoeg verdrievoudigd.’’

Via Raisin kunnen spaarders hun spaargeld op tientallen buitenlandse banken zetten. Die geven een veel hogere rentevergoeding dan de Nederlandse grootbanken. Voor een spaarrekening zonder voorwaarden is de hoogste rente momenteel 2,6 procent, ruim het dubbele van de 1,25 procent rente die de Rabobank biedt.

De concurrentie voor de grootbanken, ING, Rabobank en ABN Amro, komt niet alleen van buitenlandse banken. Onlinebank bunq heeft een spaarrekening die 2,46 procent rente geeft.

(ANP)

Gerelateerde artikelen