S&P: afsluiten leningen wordt moeilijker

De mondiale omstandigheden voor het afsluiten van kredieten wordt slechter, zegt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een rapport.

Dat komt door de wereldwijde handelsspanningen, stijgende rentes en de afzwakkende wereldeconomie. S&P wijst op de onrust op de aandelenmarkten, het striktere monetaire beleid door centrale banken zoals de Amerikaanse Federal Reserve en de tragere groei van de wereldhandel. De Chinese economie zwakt daarbij volgens S&P wat sterker af dan verwacht. Al met al neemt het risico op een economische recessie voorzichtig toe, stelt het bureau.
Wat verder volgens S&P een bron van instabiliteit kan gaan vormen zijn de stijgende schulden van bedrijven. Ook wordt gewezen op de kwetsbaarheden in opkomende markten door zwakkere grondstofprijzen en groeiende onzekerheden rond internationale samenwerking. 

Planon en SAP tillen samen vastgoed- en facility management naar een hoger plan en besteden daarbij in het bijzonder aandacht aan duurzaamheid. Dit vereist naadloze integratie, borging van compliance, toegang tot slimme inzichten via IoT en het automatiseren van beheer. Integreer nu uw SAP ERP-oplossing met software voor vastgoedbeheer.