Slingshot investeert 4 miljoen euro in slimme stadsfiets VanMoof

VanMoof versnelt groei om internationale vraag naar 'de mooiste en slimste Nederlandse fiets' bij te houden.

Slingshot investeert 4 miljoen euro in het innovatieve Nederlandse stadsfietsenmerk VanMoof. Deze investering geeft VanMoof de mogelijkheid om te voldoen aan de stijgende internationale vraag naar de Nederlandse fiets die topdesign met slimme technologie combineert.

De investering in VanMoof is de tweede die Slingshot gedaan heeft in korte tijd. Eerder dit jaar investeerde Slingshot twee miljoen euro in Recruitz.io, de in 2016 door Sprout.nl verkozen startup of the year.

De VanMoof-fiets slaat wereldwijd aan, zowel in Europa, Azië als de VS. De VanMoof fiets heeft een onmiddellijk herkenbaar ontwerp dat ook buiten ons land steeds meer fans heeft. Door de toegepaste technologie en het stoere ontwerp dat al veel designprijzen heeft gewonnen, is VanMoof een premium brand met precies de uitstraling die jonge, ambitieuze mensen zoeken. Naast de online verkoop zijn er eigen winkels in Amsterdam, Tokio, Berlijn, Taipei en New York.
 
Oprichter Taco Carlier: “We hebben gekozen voor Slingshot vanwege hun ‘ondernemers-voor-ondernemers’-gedachte. Het  gaat ons niet alleen om een financiële bijdrage. Slingshot is zeer actief betrokken bij de ondernemingen waarin ze investeren. Wij geloven dat hun ervaring, hands-on mentaliteit en interactie met hun achterban van succesvolle ondernemers, ons de benodigde ondersteuning kan bieden bij het verwezenlijken van onze ambitie.”

Tom Kist, managing partner van Slingshot: “De prachtige en slimme fietsen van VanMoof gaan de wereld veroveren. VanMoof is op het juiste moment op de goede plaats: iedere grote stad ter wereld investeert in fietsinfrastructuur. De slimme technologie van de VanMoof fietsen stellen grote, overbelaste steden in staat zich om te vormen naar efficiënt bereikbare metropolen. Wij ondersteunen de ambities van VanMoof en zijn ervan overtuigd dat zij hun doelstellingen bereiken.”
 
Over VanMoof:
In 2009 begonnen de Nederlandse broers Taco en Ties Carlier VanMoof. Hun missie was het beantwoorden van de vraag: welke eisen stelt de stad van morgen aan een fiets? VanMoof heeft vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Brooklyn, Taipei en Tokio en verkoopt online in de EU, de VS en Japan.
 
Over Slingshot:
Slingshot is een Nederlandse durfinvesteerder met focus op snel groeiende tech en online bedrijven. Slingshot’s ‘ondernemers –voor- ondernemers’ gedachte houdt in dat Slingshot naast het geïnvesteerde kapitaal zeer actief betrokken is bij de participaties.. Slingshot’s achterban van zeer succesvolle ondernemers worden ook vaak ingezet om de ondernemers te steunen – dit allemaal om de kans op succes te vergroten.

Gerelateerde artikelen