Sligro zet in 2022 meer om dan voor corona

Jaaromzet in 2022 bijna 2,5 miljard euro.

Groothandelaar Sligro heeft afgelopen jaar meer verkocht dan in de periode voor de coronacrisis. De omzet lag zo’n 1 procent hoger. Maar dat was ook het gevolg van de hogere prijzen door de inflatie. Sligro stelt zelf een deel van de prijsstijgingen voor zijn rekening te nemen, wat vermoedelijk ten koste gaat van de winstmarge. Maar dat maakt het bedrijf pas volgende maand bekend bij de volledige jaarcijfers.

De omzet van Sligro bedroeg in 2022 een kleine 2,5 miljard euro, haast 31 procent meer dan het jaar ervoor. Dat geeft echter een vertekend beeld omdat er in 2021 meerdere lockdowns waren en in 2022 alleen één aan het begin van het jaar. De verkoop van tabak werd opnieuw minder belangrijk voor Sligro. Die maakte nog 7,9 procent van de omzet uit afgelopen jaar.

De omzet van Sligro groeide in België, waar het bedrijf ongeveer tien keer zo klein is als in Nederland, aanzienlijk harder. Dat kan dit jaar verder versnellen, want deze week kwam de overname van de Belgische winkels van de failliete concurrent Metro rond.

Gerelateerde artikelen