Sligro koopt horecagroothandel VEN

fallback
Sligro heeft een slag geslagen op de groothandelsmarkt. De onderneming neemt voor 36,5 miljoen euro de horecaleverancier VEN over.

De omzet van Sligro stijgt daarmee van 1,36 naar circa 1,6 miljard euro en het aantal medewerkers neemt met circa een derde toe, net als het aantal vestigingen.

VEN behaalde in 2003 een winst van 2 miljoen euro bij een omzet van 235 miljoen euro. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Beide bedrijven verwachten dat de transactie in september definitief rond komt. Sligro betaalt de aankoop uit bestaande kredietmogelijkheden. Van de overnamesom van 36,5 miljoen euro is 25 miljoen euro goodwill.

De overname heeft volgens Sligro geen gevolgen voor de medewerkers van VEN. Bovendien blijft de leiding van het bedrijf in dezelfde handen. Sligro zegt met de nieuwe aanwinst de tweede plaats op de Nederlandse markt te verstevigen en daarmee voldoende tegenwicht te kunnen bieden aan de concurrenten, voornamelijk multinationals.

Gerelateerde artikelen