Roompot neemt Hogenboom over

Roompot Vakanties uit het Zeeuwse Kamperland neemt verhuurbemiddelaar Hogenboom Vakantieparken over. Daarmee breidt Roompot het aanbod van vakantieparken uit met meer dan zestig in onder meer Nederland, Duitsland en Frankrijk. Dat heeft Roompot dinsdag bekendgemaakt.

Hogenboom blijft onder eigen naam opereren vanuit zijn hoofdkantoor in Uithoorn. Volgens Roompot, met in totaal 33 eigen vakantieparken en meer dan zeventig parken in verhuurbemiddeling, past de acquisitie in de groeistrategie van de onderneming. Roompot voorziet dat de omzet volgend jaar, mede door de deal met Hogenboom, met ruim 50 miljoen euro stijgt. De onderneming behaalde in 2008 een omzet van circa 200 miljoen euro.

Een nieuw bedrijfsonderdeel ‘Roompot Reizen’, een touroperator die zich richt op bungalow- en kampeervakanties in populaire landen als Spanje en Frankrijk, moet eveneens aan de omzetsprong bijdragen. In totaal gaat dit nieuwe bedrijf volgend jaar 120 buitenlandse vakantiebestemmingen aanbieden.

Roompot is de op twee na grootste Nederlandse vakantieaanbieder, na Center Parcs en Landal GreenParks. Het bedrijf heeft ongeveer 1800 medewerkers in dienst. Investeringsmaatschappij AAC Capital Partners is sinds vier jaar grootaandeelhouder van de onderneming. Het management, onder leiding van Henk van Koeveringe, heeft een minderheidsbelang.

Gerelateerde artikelen