Rob Melchiot (transavia.com) wint Controller of the Year Award 2009

De vijfkoppige jury was onder de indruk van het hoge niveau van de diverse cases van de zeven genomineerden voor de Controller of the Year Award. Alle business cases hebben zeer uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd. Hoewel elk van de nominaties steunt op goede argumenten, heeft de evaluatie een winnaar opgeleverd.

Presentatie, daadkracht, visie en overtuiging zijn belangrijke aspecten die bij de beoordeling zijn meegewogen. Op basis van het interview én de bijdrage tijdens de rondetafelbijeenkomst was er één persoon die boven de anderen uitstak.
 
De jury feliciteert Rob Melchiot daarom van harte met het winnen van de Controller of the Year Award 2009!

Uit de groep genomineerden is Rob Melchiot de meest natuurlijke leider. Hij heeft een realistische kijk op wat de onderwerpen strategie, business alignment, operational excellence en rendementsverbetering in tijden van crisis voor transavia.com betekenen en wist dit tijdens de rondetafelbijeenkomst overtuigend over te brengen.

Zijn betoog was opbouwend en inhoudelijk sterk. Hij lijkt zich makkelijk in te leven in de karakteristieken van andere bedrijven en bedrijfsprocessen en leverde vanuit die invalshoek een productieve bijdrage aan de discussie. Volgens de jury is Rob het spreekwoordelijke ideaalbeeld van de business partner.

De Controller of the Year 2009 vervult een jaar lang een belangrijke ambassadeursrol voor vele vakgenoten die het belang van de verdere professionalisering van het controllersvak in deze onstuimige economische periode onderstrepen.

Gerelateerde artikelen