Rob Melchiot maakt transfer van transavia.com naar KLM

De Directeur Financiën & ICT van transavia.com, Rob Melchiot, treedt op 1 april 2011 aan bij Air France-KLM.

‘Ik ben een echte luchtvaartman’, zei Rob Melchiot, Directeur Financiën & ICT, destijds in de rondetafelsessie waaraan hij deelnam voor zijn nominatie als Controller of the Year 2009. Melchiot geniet van de uitdagingen in de luchtvaartbranche; een markt met smalle marges, felle concurrentie en grote onzekerheden zoals brandstofkosten. ‘In de luchtvaart heeft de controller de kans een echte business partner te worden’, aldus Melchiot. Hij wist de jury van 2009 te overtuigen en won de award.

De luchtvaartman heeft besloten een nieuwe carrièrestap te maken. Na vierenhalf jaar gewerkt te hebben voor transavia.com, eerst als VP Corporate Controller en vervolgens als Directeur Financiën & ICT, heeft Melchiot besloten aan de slag te gaan bij het moederbedrijf van transavia.com; de Air France – KLM Groep. Met ingang van 1 april aanstaande start de ‘Controller of the Year 2009’ als Senior Vice President Internal Audit & Internal Control bij Air France-KLM.

Over zijn transfer zegt Melchiot: ‘Met heel veel plezier en passie heb ik de afgelopen jaren als Corporate Controller en Directeur Financiën & ICT in ‘het groene hart’ gewerkt. Maar nu deze nieuwe uitdaging op mijn pad is gekomen, heb ik besloten terug te keren naar mijn ‘blauwe roots’.’  

Zie ook: Het inbrengen van besparingsvoorstellen: 7 tips voor controllers

Gerelateerde artikelen