Rob Frohn aangesteld als toekomstige CFO bij Akzo Nobel

fallback
Akzo Nobel heeft bekendgemaakt dat Rob Frohn (43) op 22 april 2004 wordt voorgedragen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om benoemd te worden als lid van de Raad van Bestuur. Het ligt in de bedoeling dat de heer Frohn, Fritz Fröhlich (61) met ingang van 1 mei 2004 opvolgt als Chief Financial Officer. De heer Fröhlich verlaat Akzo Nobel per dezelfde datum in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

De heer Frohn, General Manager van Akzo Nobels business unit Surface Chemistry gevestigd in Zweden, begon zijn carrière bij Akzo Nobel in 1984 als business analist.
Na verschillende functies op het gebied control & finance/treasury in Nederland en de Verenigde Staten werd hij in 1994 General Manager van de “European Detergent Raw Materials” unit. Deze unit is onderdeel van de business unit Surface Chemistry. In 1997 werd hij benoemd tot General Manager van de Oleochemicals groep, eveneens onderdeel van Surface Chemistry. In 2000 werd hij aangesteld in zijn huidige functie.
Sinds 1992 is de heer Frohn als lid van het Bestuur en de Beleidscommissie actief voor de Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel.

Hans Wijers, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel:” Rob Frohn heeft de kwalificaties, ervaring en bekwaamheid die ertoe zullen bijdragen dat hij de functie van CFO met dezelfde bezieling als Fritz Fröhlich zal uitoefenen.”

De heer Fröhlich startte in 1991 zijn carrière bij Akzo als directievoorzitter van de Vezels groep in Wuppertal, Duitsland. In april 1993 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de wereldwijde vezelactiviteiten. In 1998 werd hij benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer.