Rechtszaak fraude Palm Invest van start

De hoofdverdachten in de fraudeaffaire rond vastgoedfonds Palm Invest, Remco V. en Danny K., moeten zich maandag verantwoorden bij de rechter in Amsterdam. De rechtbank heeft vijf dagen voor de zaak uitgetrokken.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachten onder meer van verduistering van vele miljoenen euro’s van investeerders en witwassen van crimineel geld. In totaal stopten beleggers ruim 27 miljoen euro in het fonds, dat beloofde te gaan investeren in vastgoed in Dubai.

De curator van het failliete fonds meldde vorige week dat een aanzienlijk deel van het geld van beleggers is gebruikt voor de aankoop van voertuigen, een boot en persoonlijke schuld van Remco V.

De waarde van vastgoedbezittingen bedroeg in januari 2008, toen de bedrijfstop werd opgepakt, ruim 6,5 miljoen euro. Van ongeveer 15 miljoen euro moet volgens de curator de bestemming nog worden verklaard.

Afgelopen september werd het proces uitgesteld. Volgens de advocaten was het strafdossier nog niet klaar en ook wilden ze nog getuigen laten ondervragen bij de onderzoeksrechter. Daarnaast was Danny K. in slechte conditie, nadat hij die zomer lichamelijk en geestelijk was gemarteld door een groep brute afpersers die zijn kleine teen afknipten.

Gerelateerde artikelen