Rabobank verhoogt spaarrente naar 0,25 procent

Rentewijziging voor klanten met een spaarrekening met variabele rente.

De Rabobank verhoogt per 1 december de variabele rente op spaarrekeningen naar 0,25 procent.

Daarmee volgt de bank naar eigen zeggen de ontwikkeling op de financiële markten. Momenteel geldt voor spaarrekeningen een rente van 0,01 procent voor bedragen tot 100.000 euro. Voor het bedrag boven de ton is de rente nul.

“Afgelopen zomer hebben we afscheid kunnen nemen van de negatieve rente”, legt Bas Brouwers, waarnemend directievoorzitter van Rabobank uit. “De ontwikkelingen in de markt sindsdien maken dat we nu na jaren van rentedaling de variabele spaarrente weer kunnen verhogen voor onze klanten.” De rentewijziging zal gelden voor klanten met een spaarrekening met variabele rente.

Voor de zogeheten RegenboogRekening gaat de rente omhoog naar 0,35 procent. Bij de rekening waarmee gespaard kan worden voor een kind lag de rente op spaargeld tot 100.000 euro op 0,1 procent. Boven de ton was de rente nul.

Tot voor kort moesten vermogende spaarders bij verschillende banken geld betalen voor het stallen van hun euro’s. Naast de Rabobank schrapten ook ING en ABN AMRO eerder al de negatieve rentes.

Gerelateerde artikelen