Rabo verkoopt Athlon Car Lease voor EURO 1,1 miljard aan Mercedes Benz

Leasemaatschappij DLL, 100% eigendom van de Rabobank, verkoopt haar autolease dochter Athlon Car Lease International B.V. aan Mercedes-Benz Financial Services Nederland B.V., onderdeel van het wereldwijde Daimler Financial Services.

De verkoop brengt voor de RABO 1,1 miljard euro in het laatje. Athlon is precies tien jaar onderdeel geweest van DLL. De verkoop past bij de strategische heroriëntatie van de Rabobank en de doelstelling om een aantal financiële ratio’s te verbeteren. Als gevolg van de transactie zal de CET1 ratio ( Basel III) van Rabobank met ongeveer 40 basispunten verbeteren.
Athlon, actief in 11 Europese landen, beheert een vloot van meer dan 250.000 voertuigen in beheer. Mercedes Benz Financial Services Nederland B.V. is onderdeel van Daimler Financial Services, een wereldwijde aanbieder van financiële diensten in meer dan 40 landen, met een vloot van meer dan 3,7 miljoen voertuigen. De toekomstige geconsolideerde activiteiten zullen onder de Athlon merknaam gaan opereren. Athlon bestaat dit jaar 100 jaar. 
 
Uit de overname blijkt eens te meer dat de grote autoproducenten meer toekomst zien in het leveren van mobiliteitsdiensten, dan in de traditionele verkoop van auto’s aan particulieren en bedrijven. 

Gerelateerde artikelen